849 bryllup

Mange nordmenn velger å dra til utlandet for å gifte seg. I 2015 ga 849 par sitt ja i en sjømannskirke.

Mallorca er et populært sted å gifte seg.

Sjømannskirken har vigselsrett i flere land, og kan bistå med kirkelig velsignelse på enda flere steder. Her kan man få en annerledes, flott høytidelig markering av den store dagen.

- Nesten hver uke blir jeg overrasket over hvor stort og fint det er å ha par i samtaler og vielser. Det er et stort privilegium å være den som får møte dem  med interesse, glede og de store nyhetene om Gud som alltid er nær! Det er en fornøyelse, sier Eivind Ørum, sjømannsprest ved Sjømannskirken på Gran Canaria.

Den hyggelige sjømannskirken har mange varme og fine dager i løpet av et år, og topper igjen listen for antall vielser. Hele 123 par giftet seg i Arguineguin i 2015.

Også i de mindre sjømannskirkene blir det arrangert bryllup. Ved Sjømannskirken i Paris ligger alt til rette for en uforglemmelig bryllupsfeiring, enten i tosomhet eller med gjester.

- I den vakre villakirken får brudepar velsignelse over ekteskapet, og etterpå en hyggelig markering i den romantiske hagen. Utover det, er det bare å forsyne seg av det kjærlighetens by har å by på. Og det er ikke lite, sier Yvonne Jordal ved Sjømannskirken i Paris.

Melissa og Frode Ulltang var et av parene som giftet seg ved Sjømannskirken i Paris i 2015.

Har du spørsmål om bryllup i Sjømannskirken? Les mer her.

De fem sjømannskirkene med flest bryllup i 2015:

1. Gran Canaria (123)
  2. Mallorca/Barcelona(98)