35.000 vannglass til ungdom

Sommeren 2015 var Sjømannskirkens nattevandrere til stede både på Mallorca og Kypros for å dele ut vann til ungdom.

May-Irene Wergeland er en av nattevandrerne i Magaluf.

Hver kveld i sommerhalvåret inntar rundt 10 000 turister den 800 meter lange bargaten Punta Ballena i Magaluf. Deriblant mange festglade norske ungdommer.

- Det var helt klart behov for at vi var der. Mange ungdommer var glade for å få vann og uttrykte takknemlighet for å få en samtale med en voksen. Noen kalte oss mamma nummer to og vi så og fikk høre mye som gjorde sterkt inntrykk på oss, forteller May-Irene Wergeland.

Hun brukte to uker av ferien sin på å være frivillig nattevandrer i Magaluf, Mallorca. Utstyrt med vann, plaster og mye omsorg var Sjømannskirken på plass i de skandinaviske partygatene på Mallorca og Kypros i seks uker fra slutten av juni til begynnelsen av august. Hver natt fra klokken 23-03 delte de ut gratis drikkevann.

På Kypros og Mallorca ble det til sammen delt ut 35.000 vannglass til feststemt ungdom i 2015. Det er 44 prosent flere vannglass enn i 2014.

Prosjektet støttes økonomisk av Europeiske Reiseforsikring under mottoet «Sammen for din trygghet».

Nattevandrerprosjekt startet i Ayia Napa i 2012.

Se video fra nattevandrereprosjektet i Magaluf sommeren 2015: