{  "value": "<iframe src=\"https://player.vimeo.com/video/160730905\" width=\"360\" height=\"203\" frameborder=\"0\" title=\"Jennifer del en\" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>",  "editor": {    "name": "4. Embeded",    "alias": "embed",    "view": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/LeBlendereditor.html",    "render": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/views/Base.cshtml",    "icon": "icon-tv-old color-yellow",    "config": {      "editors": [        {          "name": "Tittel",          "alias": "title",          "propretyType": {},          "dataType": "0cc0eba1-9960-42c9-bf9b-60e150b429ae"        },        {          "name": "Kode / embeded / url",          "alias": "embeded",          "propretyType": {},          "dataType": "c6bac0dd-4ab9-45b1-8e30-e4b619ee5da3"        },        {          "name": "Plassering",          "alias": "placement",          "propretyType": {},          "dataType": "216b30fe-610c-48b0-87d1-fde5ce5724c8"        }      ],      "frontView": "leblender/embeded"    }  },  "active": false,  "guid": "e38971bd-47f7-3862-b08b-42197b52c20f"}

Etter at åtteåringen hadde blitt mobbet i to år, ønsket familen å bytte skole. Det ble en skole i solens land.

Juni 2015, Oslo. Det er tirsdag ettermiddag og Jennifer Moi venter sønnen hjem fra skolen. Hun håper å høre hvor gøy det har vært i klasse 2. E i dag, men frykter det motsatte.

I neste øyeblikk går døren opp og en forgrått syvåring, med en istykker-revet fotballdrakt, står foran henne. En fotballdrakt andreklassingen hennes har ønsket seg i halvannet år, og som han stolt gikk til skolen med syv timer tidligere

- Det var dråpen. Leo hadde blitt mobbet siden han begynte på skolen, og på skolen klarte de ikke å gjøre noe for å bedre det. Jeg turte rett og slett ikke å ta tak i det, sier Jennifer Moi (41).

Mobbing trigget flyttingen

Makeup-artisten, med permisjon fra jobben på hotellet The Theif i Oslo, går med raske skritt nedover gaten i området, som blant beboerne i Arguineguin, kalles «norsktoppen». Med Maximilliam (1) i vognen og Jasmine (5) småjoggende ved siden av, er hun på vei for å hente Leo på den norske skolen.

- Du vet, de har nulltoleranse for mobbing på skolen her. Jeg sier ikke at sånne ting ikke skjer her og, men så langt synes jeg at det går over all forventning, sier Moi.

Snart fire måneder har gått siden hun og mannen hennes tok beslutningen om å starte et nytt liv i Spania. Selv om den istykkerrevne keeperdrakten var enkelthendelsen som gjorde at den endelige avgjørelsen ble tatt, hadde flyttingen skjedd uansett.

- Mobbingen trigget at vi flyttet nå, men vi hadde dratt uansett på et tidspunkt. Vi kaller oss klimaflyktninger. Vi ønsket mer sol og lys. Klimaet her gjør oss gladere, og det ser jeg også på folk rundt oss, sier Moi mens hun tørker pannen og retter litt på solbrillene.

Fra den svarte asfalten utenfor Colegio Noruego stiger det opp hetebølger. Nøyaktig klokken 14 åpnes porten til den kombinerte grunn- og videregående skolen, og Leo kommer løpende ut. Han deler ut noen rause klemmer til søsknene før de fire setter kursen mot Sjømannskirken. Der venter ukens faste «familiemiddag» med over 100 andre små og store nordmenn.

- Vi pleier å være på alle familiemiddagene. Der finner barna nye venner, og også jeg kan knytte kontakter. Det er veldig sosialt, sier Moi, som til og med har gått på en gudstjeneste etter mange år borte fra kirken i Norge.

{  "value": "<iframe src=\"https://player.vimeo.com/video/160731033\" width=\"360\" height=\"203\" frameborder=\"0\" title=\"Jennifer del to\" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>",  "editor": {    "name": "4. Embeded",    "alias": "embed",    "view": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/LeBlendereditor.html",    "render": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/views/Base.cshtml",    "icon": "icon-tv-old color-yellow",    "config": {      "editors": [        {          "name": "Tittel",          "alias": "title",          "propretyType": {},          "dataType": "0cc0eba1-9960-42c9-bf9b-60e150b429ae"        },        {          "name": "Kode / embeded / url",          "alias": "embeded",          "propretyType": {},          "dataType": "c6bac0dd-4ab9-45b1-8e30-e4b619ee5da3"        },        {          "name": "Plassering",          "alias": "placement",          "propretyType": {},          "dataType": "216b30fe-610c-48b0-87d1-fde5ce5724c8"        }      ],      "frontView": "leblender/embeded"    }  },  "active": false,  "guid": "31250e3c-cb6f-79e1-837a-fe7b321ad27d"}

Jennifer Moi (41)

Kommer fra: Oslo

Bor i: Arguineguin, Gran Canaria

Status: Makeup-artist i permisjon

Tid til barna

Fra det gigantiske hotellet, Anfi del Mar, spaserer familien i rolig tempo langs strandpromenaden mot kirken. Den snirkler seg langs strender og klipper hvor lokale fiskere står tålmodig og venter på napp. Det er mye å utforske på veien. Krabber, sjøstjerner og steiner gjør at det blir hyppige pauser, men det gjør ingenting.

- Noe av det beste med å bo her nede er at jeg har tid til barna. Jeg får være den mammaen jeg savnet å være i Oslo da jobben krevde alt av meg. Nå får jeg tid til å følge opp fotballen, skolen. Det er også helt herlig å få tilbringe så mye tid med Maximilian. Han var bare 10 dager da jeg begynte å jobbe igjen, sier Moi.

Hun kiler den lyshårede krabaten under haken. Han vrir seg litt, og ler. Et bedende blikk ber om mer.

Selv om Moi nå nyter å være hjemmeværende mor, tenker hun på sikt at hun vil jobbe i Spania. Hun ser ikke bort ifra å starte noe eget, men foreløpig klarer familien seg på mannens inntekt som pendler frem og tilbake fra Norge.

- Vi tar ett år av gangen. Om vi ikke trives drar vi hjem igjen, men innstillingen nå er at vi skal få det til her.