{  "value": "<iframe src=\"https://player.vimeo.com/video/158603084\" width=\"360\" height=\"203\" frameborder=\"0\" title=\"JessieMasterTekst\" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>",  "editor": {    "name": "4. Embeded",    "alias": "embed",    "view": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/LeBlendereditor.html",    "render": "/App_Plugins/LeBlender/editors/leblendereditor/views/Base.cshtml",    "icon": "icon-tv-old color-yellow",    "config": {      "editors": [        {          "name": "Tittel",          "alias": "title",          "propretyType": {},          "dataType": "0cc0eba1-9960-42c9-bf9b-60e150b429ae"        },        {          "name": "Kode / embeded",          "alias": "embeded",          "propretyType": {},          "dataType": "c6bac0dd-4ab9-45b1-8e30-e4b619ee5da3"        },        {          "name": "Plassering",          "alias": "placement",          "propretyType": {},          "dataType": "216b30fe-610c-48b0-87d1-fde5ce5724c8"        }      ],      "frontView": "leblender/embeded"    }  },  "active": false}

Da Jessi Strøm ble enke bestemte hun seg for å være tro mot planene hun og ektemannen hadde lagt. Dermed endte 72-åringen opp i Pattaya.

De suser forbi uten stans. Tuk-tuker, lastebiler og scootere. Jessi Strøm har begynt å bli vant til trafikken etter syv vintre i Pattaya, likevel står hun lenge og nølende på fortauskanten før et lite hull gjør seg gjeldende.

Med faste og raske skritt går hun over til den andre siden hvor skiltet «Den norske Sjømannskirken» står.

- Når jeg står sånn og lurer på om jeg skal gå over eller ikke, er det ikke sjelden at det kommer en thai og tar meg i armen og sier «jeg følger deg over jeg mamma». At folk er så vennlige og hjelpsomme her, er noe av det jeg liker best med Thailand, sier Strøm.

Ville ikke svikte mannen

72-åringen bodde i Spania med sin mann da han døde for 14 år siden. De to hadde flyttet dit for å overvintre i et bedre klima, og likte livet i varmen så godt at de bestemte seg for at slik ville de ha det resten av livet.

- Da mannen min døde ville ungene mine at jeg skulle komme hjem, men jeg følte jeg svek mannen min på en måte, så jeg ble. Etter en stund ble det dyrere å bo i Spania, og jeg hørte gode ord om Pattaya. Derfor begynte jeg å overvintre her i stedet, sier fembarnsmoren som til sammen har 18 barnebarn og oldebarn hjemme i Stavanger.

Savner du ikke familien din?

- Jo, det er klart, men samtidig har de sitt eget liv, og de har det alltid veldig travelt. Jeg ser dem kun når de kan. Selv om jeg har stor familie, er jeg likevel alene. Jeg foretrekker å være her. Her er Sjømannskirken familien min.

Strøm går ned den lille bakken fra hovedveien Tepprasit road, før hun kommer til kirken. Hun blir møtt med en god klem av en av de ansatte idet hun går inn porten. Så fyker hun inn på kjøkkenet og tar på seg sjømannskirkens skjorte. Snart vil hagen være full av nordmenn som ønsker grøt, saft og vafler. Som frivillig skal Strøm gjøre klar grøten, og servere den.

- Det blir snart full rulle her. Selv om det er 30 grader så er det lange køer av folk som ønsker risengrynsgrøt hver lørdag, sier 72-åringen og setter en enorm kjele med rykende varm grøt på pannen ute i hagen.

Grøtserveringen er fast ritual for Strøm. Hver eneste lørdag og tirsdag hjelper hun til med vaffelsteking og servering i kirken. Har hun tid til overs setter hun seg ned og prater med gjestene.

- Den dagen jeg ikke trengs her lenger, har jeg ingenting i Thailand å gjøre. Jeg trenger sjømannskirken som et holdepunkt.

Jessie Strøm (72)

Kommer fra: Stavanger