Ikon:

Aksjon barn og unge

Barndommen er her og nå

Barn som har det vondt har ingen tid å miste. Nærmere 200 norske barn i Spania trenger oppfølging av Sjømannskirkens familieveiledere. Med din hjelp kan vi gi dem en bedre hverdag.

Noen foreldre har nok med seg selv. De klarer ikke å følge opp barna i hverdagen og ta vare på dem. I utlandet blir dette ekstra vanskelig og belastende for barnet - langt borte fra nærmiljø, annen familie og et norsk sikkerhetsnett.

Å flytte utenlands ble et mareritt

En av dem er Fredrik. Nok en gang sitter han alene på rommet i Spania og stirrer ut vinduet. Han lurer på om han skal lage seg en skive, for det blir visst ikke middag i dag heller. Det er helt stille, ingen som ber elleveåringen henge opp jakken eller forteller om planene for ettermiddagen, ingen som roper at «Nå er det mat!». Ingen smilende fjes som plutselig stikker hodet inn og sier «Hei, gutten min! Har du hatt en fin dag?»

Sjømannskirken er avhengige av bidrag fra sånne som deg for å kunne gi disse barna oppfølgingen de så sårt trenger.

Vipps et valgfritt beløp til #64811

Det som er en helt vanlig hverdag for de aller fleste barn, kan Fredrik bare drømme om. Moren klarer ikke ta del i hverdagen, og de er langt borte fra sitt norske nettverk.

Fredrik er mye overlatt til seg selv uten familie rundt seg. Det er bare han og moren. Hun er alvorlig syk og klarer ikke ta del i hverdagen. Moren håpet så inderlig at å flytte til Spania skulle bli en ny start, langt borte fra det vanskelige livet med kronisk sykdom og brutte relasjoner i Norge, men kroppen var utslitt etter et slitsomt liv. Hun er ofte innlagt på sykehus, og er hun hjemme orker hun nesten ingen ting.

Bidra i vår innsamlingsaksjon på Facebook!

Behovet er stort. Du kan hjelpe!

Vi i Sjømannskirken møter Fredrik jevnlig. Vi følger ham og moren opp som faglig kompetente samtalepartnere og veiledere, og vi gir ham et kjærkomment avbrekk i en isolert og ensom hverdag ved å ta ham med på aktiviteter og for å treffe andre barn.

Fredrik får hjelp, men det er andre barn som har et like stort behov for oppfølging. Det klarer vi ikke uten hjelp fra deg og andre støttespillere. Gi en gave i dag! Sammen kan vi bidra til at norske barn i utlandet får en bedre hverdag.

Sammen med de norske skolene og spanske myndigheter

Barn og unge er en hjertesak for oss i Sjømannskirken. Derfor har vi en egen helse- og sosialfaglig avdeling i Spania med familieveiledere. I tett dialog med de norske skolene og spanske myndigheter ivaretar vi norske barn og deres familier i vanskelige livssituasjoner.

Les mer om Familieveiviserens arbeid her.

Disse barna trenger trygghet og lyspunkter i en særdeles vanskelig hverdag. Gi et bidrag i dag – og gi sårbare barn en bedre morgendag.

DIN GAVE ER VIKTIG

Sjømannskirken er helt avhengig av gaver for å kunne være til stede for folk som opplever kriser i utlandet. Mesteparten av inntektene våre må vi samle inn selv.