Første jul uten mamma

Anja-Christin Nielsen (35) er en av mange nordmenn som er fastboende i New York. Julen for tre år siden kom hele familien hennes fra Norge på besøk, og de hadde en flott julefeiring sammen i Sjømannskirken, hvor Anja-Christin jobber som lokal medarbeider og musiker. Dessverre ble dette den siste julen de alle fikk oppleve sammen. Ca. et halvt år etter døde moren brått. Anja Christin, som var på reise, fikk aldri sagt adjø.

-Jeg ble helt knust da jeg fikk nyheten. Det som var verst var at jeg var så langt unna resten av familien da hun døde.Det er fortsatt sårt å snakke om mamma. Hadde det ikke vært for Sjømannskirken, og alle de fantastiske menneskene her, vet jeg ikke hvordan jeg skulle kommet meg gjennom det siste året, sier hun.

Gi en julegave så folk kan føle tilhørighet

Den første julen uten et kjært familiemedlem er alltid preget av sorg og savn. Anja-Christin og familien ønsket å møte minnene om moren der de sist hadde feiret jul med henne, og valgte å tilbringe høytiden på Sjømannskirken igjen.

- På julaften spilte jeg “Mitt hjerte alltid vanker” på trompet. Det krevde mye av meg, men det skapte en ramme for minnene som vi vil huske i all tid. Det å minnes mamma her i kirken var både godt og vanskelig på samme tid, men jeg tror det var spesielt godt for pappa å møte sorgen her. Å være her, sammen med familen og alle på kirken som jeg ser på som min utvidede familie, var akkurat hva vi trengte. Langt hjemmefra, men likevel hjemme. Kanskje gjør vi det til en tradisjon, sier Anja-Christin.

Gi en julegaveså folk kan føle tilhørighet